Pentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Se desprind toate frunzulitele din jurul conopidelor.
Pentru conopida cu unt se aleg conopide cu floare alba si frumoasa. Se taie coada cat mai aproape de capatana. Cu un cutit mic se desprind toate frunzulitele din jurul conopidelor. Se spala in apa rece si se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita, sarata. Se fierb circa o jumatate de ora, descoperit, la foc iute, Conopida se fierbe totdeauna aproape de masa, deoarece stand in apa, se inroseste. Cand sunt gata, se scurg bine de apa, se asaza pe farfurie, se toarna deasupra unt topit si se presara pesmet putin rumenit in unt.Aceasta apa in nici un caz nu se arunca, deoarece poate servi la pregatirea unei supe de zarzavat foarte gustoasa.
Conopida cu unt se poate servi cu sos de rosii sau cu sos alb pregatit cu unt, o lingura de faina si apa in care a fiert conopida.
Tiramisu reţetă originală Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat...
Prajitura Tiramisu, reţeta delicioasa a celebrului desert italianIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa