Conopida in bacon

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 300 gr bacon afumat
  • 4-5 ardei capia
  • 4-5 rosii
  • 2 cepe
  • 3-4 catei usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr cascaval

Mod de preparare

Conopida, desfacuta in buchetele se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa apoi la racit. Se taie marunt ceapa, ardeii, apoi se calesc in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile cubulete, sare, cimbru, piper si se lasa sa scada sosul. Separat, se taie felii cascavalul si baconul. Se infasoara buchetelele de conopida in cascaval si bacon. Sosul de legume se toarna intr-o tava, se adauga conopida si usturoiul feliat, apoi se introduce totul in cuptor 40 de minute, sa se rumeneasca.


Se serveste ornat cu patrunjel proaspat.
Alte retete:
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor
Ciuperci umplute

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Lucia (86 de ani)

Desert tort Lucia (86 de ani)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca