Conopida in bacon

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de conopida, bacon afumat, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, patrunjel, cimbru si cascaval.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg conopida
  • 300 gr bacon afumat
  • 4-5 ardei capia
  • 4-5 rosii
  • 2 cepe
  • 3-4 catei usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 gr cascaval

Mod de preparare

Conopida, desfacuta in buchetele se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa apoi la racit. Se taie marunt ceapa, ardeii, apoi se calesc in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile cubulete, sare, cimbru, piper si se lasa sa scada sosul. Separat, se taie felii cascavalul si baconul. Se infasoara buchetelele de conopida in cascaval si bacon. Sosul de legume se toarna intr-o tava, se adauga conopida si usturoiul feliat, apoi se introduce totul in cuptor 40 de minute, sa se rumeneasca.


Se serveste ornat cu patrunjel proaspat.
Alte retete:
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor
Ciuperci umplute

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...