Conopida la cuptor cu bechamel cu patrunjel si nucsoara

Reteta de conopida la cuptor se prepara incredibil de usor, iar de gust nici nu mai vorbim, cat e de delicioasa. Sosul bechamel este foarte aromat datorita patrunjelului si nucsoarei.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 conopida
  • 1 legatura patrunjel
  • nucsoara macinata
  • lapte cat cuprinde
  • 1 cub unt
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • mozzarella

Mod de preparare

Aceasta reteta de conopida la cuptor este foarte rapida dar extrem de delicioasa. Se poate servi ca atare sau ca si garnitura.

In primul rand separam conopida in buchete mici, punem apa cu sare la fiert, iar cand fierbe apa punem si buchetelele de conopida pentru 5 minute.

Intre timp pregatim sosul bechamel, pentru ca trebuie sa se raceasca putin. Topim cubul de unt la foc mic. Cand acesta este topit, adaugam cele doua linguri de faina, amestecam bine, si incepem sa adaugam lapte, putin cate putin pentru a nu se forma cocoloase. Focul il lasam tot mic si amestecam mereu, sa nu se prinda de fund. Adaugam nucsoara proaspat rasa, sare si piper dupa gust. Sosul bechamel il lasam sa dea in clocot, dupa care oprim focul, adaugam patrunjelul tocat si mai amestecam in el 5 minute, pana se racoreste putin, ca sa nu se formeze pojchita deasupra. Lasam deoparte.

Scurgem conopida de apa si ungem o tava pentru cuptor cu unt. Asezam buchetele de conopida in tava, turnam deasupra sosul bechamel si mozzarella. Dam tava la cuptor pana cand se rumeneste frumos deasupra.


Conopida la cuptor cu sos bechamel se serveste calda, ca fel principal sau ca si garnitura la fripturi.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gnocchi cu carnati de curcan

M-am inspirat dupa reteta lui Timea,a iesit ceva bun.

Gnocchi cu carnati de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca