Conopida poloneza

Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la fiert in apa cu putina sare

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida medie
  • 2 oua fierte tari
  • 100 g pesmet
  • 150 g unt
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Se curata conopida de frunze, se desface buchetele, se spala temeinic si se lasa in apa cu sare cca. 10 minute. Se pune la fiert in apa cu putina sare. Se fierb ouale. Dupa ce s-a fiert conopida se scoate intr-o sita si se lasa 5 minute ca sa se evapore apa. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga pesmetul, amestecand de zor, pret de 5 minute. Se scoate conopida pe un platou, se presara cu pesmet, oua taiate felii, patrunjel verde tocat si se consuma imediat.
Se poate presara cu putin parmezan ras

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...