Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele aproximativ de aceeasi marime si grosime. Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se ame
Se curata dovleceii de coaja, se spala si se taie rondele
aproximativ de aceeasi marime si grosime.
Se curata usturoiul, se piseaza, dupa care se amesteca bine cu cimbrul tocat marunt, sare si piper.
Se pun rondelele de dovlecei intr-un vas termorezistent, alternand un strat de dovlecei cu unul de branza data pe razatoare.
Intr-un castron, se bat ouale, se adauga usturoiul, cimbrul si se toarna totul peste dovlecei.
Se coace la foc potrivit, circa 45 de minute, pana se rumeneste deasupra.
Se poate servi ca fel principal, insotit de salata sau ca garnitura pentru fripturi.
Pofta buna!
Alte retete cu dovlecei:
mancare de dovlecei,
ciorba dovlecei,
dovlecei cuptor
Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.
Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varzaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti