Dovlecei cu rosii si mozzarella

Dovleceii ii taiem in jumatate si scobiti-i cu atentie de miez. Mixati miezul. Dovleceii ii fierbem timp de un minut, in apa clocotita, apoi lasati-i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • doi dovlecei mai mari
  • 4 rosii
  • 250 g mozzarella
  • 100 g emmentaler ras
  • 4 catei de usturoi
  • doua cepe
  • pesmet
  • sare si piper
  • unt
  • ulei de masline

Mod de preparare

Dovleceii ii taiem in jumatate si scobiti-i cu atentie de miez. Mixati miezul.

Dovleceii ii fierbem timp de un minut, in apa clocotita, apoi lasati-i sa se raceasca.

Opariti rosiile, decojiti-le si taiati-le in cubulete.

Tocati ceapa si usturoiul, apoi puneti-le la calit in putin unt.

Adaugati dovlecei, rosiile si lasati compozitia pe foc mic pana ce obtineti un face un piure. Preincalziti cuptorul la 200° C.

Amestecati piureul de legume cu pesmet, sarati si piperati.

Ungeti cu ulei o tava pentru cuptor, umpleti apoi jumatatile de dovlecei cu piure.

Taie mozzarella in felii si asezati-le este dovlecei. Presarati emmentaler si introduceti tava la cuptor pt 15 minute.
Alte mancaruri cu legume

Salata de telina

Salata de varza

Salata bulgareasca

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...