Dovlecei umpluti

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca bine cu usturoiul pisat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime mijlocie
  • 250-300 g carne de oaie sau berbec tocata
  • 4 linguri de orez
  • 2-3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.

Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se

amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se

potriveste de sare si piper.

Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.

Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care

se piseaza intr-un vas cu putin ulei.

Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.

Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pui cacciatore

"retete pentru mese in familie"

Pui cacciatore
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca