Dovlecei umpluti

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca bine cu usturoiul pisat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime mijlocie
  • 250-300 g carne de oaie sau berbec tocata
  • 4 linguri de orez
  • 2-3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.

Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se

amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se

potriveste de sare si piper.

Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.

Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care

se piseaza intr-un vas cu putin ulei.

Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.

Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie

Un tort pe care l-am pregătit pentru o aniversare şi l-am vrut foarte ciocolatos dar în acelaşi timp,mie îmi...

Tort cu ciocolată şi mousse de mascarpone cu lămâie
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa