Dovlecei umpluti

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc. Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se amesteca bine cu usturoiul pisat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei de marime mijlocie
  • 250-300 g carne de oaie sau berbec tocata
  • 4 linguri de orez
  • 2-3 rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobesc.

Orezul se fierbe in apa clocotita cu sare, dupa care se

amesteca bine cu usturoiul pisat si carnea tocata si se

potriveste de sare si piper.

Eventual, in compozitia de carne si usturoi se poate adauga miezul dovleceilor, calit in putin ulei.

Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie, dupa care

se piseaza intr-un vas cu putin ulei.

Se lasa putin la cuptor, apoi se adauga rosiile taiate marunt sau fierte si pasirate.

Se toarna vinul si se lasa inca 5-10 minute la cuptor.
Preparatul se serveste cald.

Pofta buna!

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa