Dovlecei umpluti cu orez

O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe foc pina incepe orezul sa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 dovlecei
  • 1/2 pahar orez
  • 2 oua rascoapte
  • 2 cepe
  • 1 lingura marar tocat
  • 1/2 pahar lapte
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • 1 pahar smintina
  • iaurt
  • faina

Mod de preparare

O ceapa tocata marunt se rumeneste usor in untura. Se adauga orezul spalat, se prajeste si se stinge cu laptele. Se lasa pe foc pina incepe orezul sa infloreasca. Se da la o parte, se adauga ouale rascoapte tocate marunt, mararul, sarea si piperul. Se umplu dovleceii curatati, spalati, taiati in doua si scobiti de miez, se tavalesc prin faina si se prajesc in untura. Dupa ce toti dovleceii sint prajiti, se asaza intr-o cratita si se toarna peste ei un sos preparat dintr-o ceapa mica tocata prajita, cu putina untura si stinsa cu un pahar cu apa si un pahar cu smintina. Se lasa sa fiarba putin pe foc, apoi se da la cuptor pina cind sint gata
Se servesc cu iaurt

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...