Fasole batuta

Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece. Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa. Este indicat sa repetati aceasta operat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 150 ml ulei
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • sare

Mod de preparare

Fasolea se lasa peste noapte la inmuiat, in apa rece.

Se pune la fiert si, cand da in clocot, se schimba apa.

Este indicat sa repetati aceasta operatiune de trei ori. Dupa ce a fiert fasolea, se strecoara, se lasa sa se raceasca si se amesteca bine cu mixerul.

In pasta obtinuta se incorporeaza, treptat, uleiul.

Se sareaza si se adauga mujdei de usturoi.
Compozitia se aseaza pe un platou si se orneaza cu ceapa calita.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura Ole

Nicio zi fara ciocolata! De aceea, va prezint o prajitura delicioasa. Este printre cele mai bune prajituri pe care le-am...

Prajitura Ole
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa