GARNITURA DE SEDANO (Apium graveolens dulce ) CU MORCOVI

*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).* Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna cu rosiile. Se taie ceap

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 frunze de sedano
  • 3 morcovi tip carotte potrivit de mari
  • 2 rosii
  • 1 ceapa medie
  • 50 grame unt
  • un usturoi mic
  • un cub de concentrat de legume
  • 1/2 pahar de apa plata/fiarta
  • 1 lingurita de otet sau cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare

*Aceasta reteta este inspirata din bacataria bergamasca (Italia).*

Se curata ceapa, morcovii si sedano-ul, se spala impreuna cu rosiile.

Se taie ceapa fideluta, morcovii se taie jumatati pe lung apoi se toaca marunt, se toaca sedano-ul, rosiile se taie cubulete.

Se incing intr-o craticioara 50 de grame de unt, se inabuse ceapa, se adauga morcovii bucatele, sedano-ul tocat, rosiile cubulete si usturoiul. Se lasa sa se inabuse impreuna amestecand mereu. Se adauga cubuletul de concentrat de legume dizolvat in 1/2 pahar apa plata/fiarta, se mai pune 1 lingurita de otet sau cateva picaturi de lamaie si se lasa sa fiarba pana se inmoaie sedano-ul si morcovii sunt fierti.
Se serveste ca garnitura pentru alte mancaruri de legume sau pentru cei care mananca si carne se serveste garnitura la mancaruri de pui.

Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...