Ghiveci de legume

Pentru ghiveciul de legume aveti nevoie de ceapa, morcovi, ardei, rosii, pasta de tomate, ciuperci, dovlecei, cartofi si ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 3-4 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • 2-3 frunze de salata
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Aceasta reteta de ghiveci de legume este foarte buna pentru o zi de post sau pentru o mancare vegetariana. Ceapa se caleste in ulei incins. Se adauga morcovii taiati rondele, ardeii tocati cubulete si se adauga putina apa. Se lasa sa fiarba cateva minute, apoi se adauga ciupercile feliate, cartofii taiati cubulete si se acopera cu apa. Se lasa la fiert cca 20 de minute, dupa care se pun rosiile taiate cubulete, pasta de tomate, dovlecelul cubulete, foaia de dafin si se condimenteaza. Se mai lasa 10 minute, apoi se opreste focul, se adauga  apoi la ghiveciul de legume salata verde taiata fasii si se decoreaza cu patrunjel verde. Ghiveciul de legume va fi intotdeuna una dintre cele mai gustoase retete de post.


Se serveste imediat.

Alte retete de post:

Sarmale de post

Clatite de post

Maioneza de post

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...