Humus reţetă - Reteta video

Humus reţetă. Astazi o sa te-nvat sa faci un preparat cu un iz mai oriental, si-anume humus. Imi place foarte mult felul in care se imbina toate ingredientele, iar rezultatul, un preparat satios, aromat si nu foarte costisitor va fi intotdeauna pe gustul meu.

Portii
8
Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Humus reţetă
  • 900 g naut fiert (produs finit),
  • 7 catei de usturoi copt
  • 1 lingurita rasa de curry verde pudra
  • chimion dupa gust (aveti grija cu acest condiment, este unul din cele mai puternice condimente existente)
  • 100 ml tahini (pasta de susan)
  • 50 ml ulei de masline extravirgin, calitativ
  • un varf de cutit de piper alb
  • 40 ml fresh de lamaie
  • sare dupa gust
  • cateva cuburi de gheata
  • Pentru decor:
  • putina boia
  • cateva frunzulite de coriandru sau menta
  • putin ulei de masline

Mod de preparare

Lasa nautul peste noapte la inmuiat in apa rece. Apoi fierbe-l impreuna cu 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Este gata in momentul in care poti zdrobi cu usurinta boabele.

Iti poti usura mult mai mult munca daca vei cumpara naut deja fiert, la conserva.

Pentru inceput va trebui sa treci boabele de naut printr-o sita, folosindu-te de o lingura. Faci acest lucru pentru scoate teaca ce inveleste fiecare bob de naut in parte.

Daca ti se pare dificil sa treci boabele de naut prin sita, atunci le poti curata clasic.

Pune apoi pasta obtinuta intr-un blender.

Adauga apoi putina apa din cea in care a fiert nautul si incepe sa blendezi.

Urmeaza usturoiul copt, uleiul de masline si pasta de susan. Blendeaza in continuare. Nu pune foarte multa pasta de susan pentru ca va deveni amar.

Mai departe pune fresh-ul de lamaie, chimionul, curry verde, sare si piper alb. La sfarsit adauga cateva cuburi de gheata, blendand continuu, bineinteles. Adaugi gheata pentru ca humusul sa aiba o consistenta aerata, pufoasa.

Se serveste cu lipie Libaneza si crede-ma pe cuvant ca este foarte gustos.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca