Iahnie de fasole

Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece. Dupa 10-15 minute, socotite de la primul clocot, se strecoar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 3-4 cepe mari
  • 3-4 morcovi
  • 250-300 g slanina afumata
  • 50 ml ulei
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 fir de cimbru
  • 1 foaie de dafin

Mod de preparare

Fasolea se lasa la inmuiat peste noapte, apoi se scurge si se pune la fiert in apa rece.

Dupa 10-15 minute, socotite de la primul clocot, se strecoara.

Intre timp, se taie slanina felii de 2 cm grosime, se rumeneste pe ambele parti, in putin ulei incins, apoi se aseaza pe o farfurie.

In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata marunt, apoi se adauga morcovii, taiati rondele subtiri.

Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga pasta de rosii, sare si piper dupa gust, cimbrul si foaia de dafin.

Apoi se adauga fasolea.

Se amesteca totul, se mai toarna putina apa fierbinte, se asaza deasupra feliile de slanina, se acopera cratita si se lasa sa fiarba pe foc mic, pana cand boabele de fasole se inmoaie bine.
Se serveste cu muraturi sau varza acra, tocata marunt.

Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...