Iahnie de fasole la ceaun

Se pune untura in ceaun, se adauga ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 700 g fasole boabe alba fiarta
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • 200 g carnat proaspat
  • 400 g carnat afumat
  • 400 g pastrama de ceafa de porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 700 ml suc de rosii
  • 1 lingura de untura de porc
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • pasta de ardei iute
  • boia de ardei
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingura faina alba
  • 2 cuburi concentrat cu gust de costita afumata

Mod de preparare

Se pune untura in ceaun, se adauga ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute. Se lasa la calit, la foc potrivit, aproximativ 15 - 20 minute.

Se pune o jumatate de lingurita de boia de ardei, o lingurita de pasta de ardei iute, se amesteca si se mai lasa sa fiarba la foc mic pana se prajeste carnatul si se inmoaie legumele. Se adauga fasolea boabe fiarta; am fiert-o cu o seara inainte acasa; am pus o lingura de faina alba, am adaugat sucul de rosii, mirodeniile si cuburile de concentrat, si se lasa la fiert toate pentru a se omogeniza aromele si a se forma sosul. Dupa aproximativ 15 minute mancarea este gata. Are un gust delicios datorita prepararii la ceaun, pe foc de lemne.


Se serveste cu paine proaspata de casa si cu ardei iuti murati. Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...