Legume crocante cu sos de ardei

Se curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei, sare, zahar si suc de la

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr legume amestecate (morcovi
  • dovlecei
  • vinete
  • ceapa
  • cartofi etc)
  • 2 galbenusuri de oua
  • 500 gr faina „0”
  • 150 ml sifon
  • sare
  • ulei pentru prajit
  • Pentru sosul de ardei: 400 gr ardei verde
  • sare
  • zahar
  • suc de lamaie
  • ulei

Mod de preparare

Se curata ardeii, se fierb si se separa partea carnoasa de coaja. Se pune intr-un bol partea carnoasa si se amesteca cu ulei, sare, zahar si suc de lamaie (cantitatile se pun dupa gust). Se curata legumele si se tai felii groase sau bucati mari. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sifon, sare si galbenusuri. Se imbiba legumele in aluat si se prajesc in ulei pana devin rumene.
Alte retete legume recomandate

Salata orientala

Crutoane de paine

Dovlecei cu branza

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni