Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala bine si se taie bucati mai mici. Coceanul se curata si el, se feliaza si se adauga la conopida.
Se curata conopida, se desface in buchetele, se spala bine si se taie bucati mai mici. Coceanul se curata si el, se feliaza si se adauga la conopida. Se presara cu 1 lingurita de frunze de patrunjel si se distuie in ulei timp de cateva minute. Apoi se adauga apa si sarea si se fierbe sub capac aproximativ 20 de minute pana se inmoaie. Se face rantasul la fel ca si la Mancarea de gulii si se adauga la conopida fiarta. Se amesteca incet pentru a nu se dezmembra. Daca se adauga putin suc de lamaie, conopida ramane alba si in timpul fierberii nu emana acel miros intens. Iarna se poate prepara din 60 dg de conopida congelata dar timpul de fierbere se reduce la numai 5 minute. Conopida poate fi inlocuita cu brocoli. Cantitatea de brocoli necesara este de 80 dg.
Alte retete recomandate
Tocanita de pui
Dovlecei umpluti
Ciorba radauteana
I se spune cordon rosu datorita umpluturii de ardei rosu si rosie;probabil in restaurantele din Franta sunt mai cu aspect dar...
Cordon rougePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura