Mancare de bame

Mancarea de bame este o reteta delicioasa si se prepara rapid. Contine, pe langa bame, rosii, marar, ulei, ceapa, vin, delikat, sare de lamaie si bulion.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr bame
  • 150 gr ceapa
  • 200 gr rosii
  • 2 legaturi marar
  • 100 ml ulei
  • 30 gr bullion
  • 100 ml vin
  • piper
  • delikat legume
  • sare de lamaie

Mod de preparare

Mancarea de bame se prepara astfel: Se curate bamele de codite, se oparesc, dupa care se racesc in apa rece. Se calesc apoi in ulei incins, se sareaza si se adauga peste ele sarea de lamiae. Separat, se caleste ceapa maruntita, se adauga bulionul, se tinge cu vin si apa, apoi se adauga delikat legume si se lasa sad ea in cateva clocote. Se toarna peste bame, se potriveste la gust de sare si piper, apoi se adauga mararul tocat, felii de rosii si se lasa sa fiarba. Se introduce apoi vasul cu bamele in cuptor, unde se lasa la rumenit.


Mancarea se serveste rece, presarata cu marar tocat marunt.

Alte retete:

Legume la cuptor

Ardei umpluti

Mancare de mazare

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!