Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura, apoi se spala in apa rece
Cele doua capete ale dovleacului se taie, se curata subtire, se taie de-a lungul si se indeparteaza semintele cu o lingura, apoi se spala in apa rece si se da pe jilau de-a lungul dovleacului, apoi se sareaza. Dupa un timp se stoarce.
Ceapa se curata si se taie marunt. Mararul se spala bine, se taie coditele si se toaca marunt. Ceapa se caleste in untura, doar un pic, se pune dovleacul stors, se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit cu un capac pana cand se inmoaie un pic, apoi se pune mararul, putin otet si supa de oase.
Se face o ingrosare din smantana, care se adauga la dovleacul preparat trecand-o printr-o sita, se adauga sare si zahar dupa gust. Se mai fierbe la foc potrivit. Se poate pune si putina boia de ardei. Smantana poate fi inlocuita si cu frisca.
Alte retete recomandate
Pentru aceasta reteta am avut ca sursa de inspiratie o reteta de-a Andreei.
Desert tort cu mere, nuci si crema de branzaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura