Pentru aceasta reteta este de preferat sa folositi fasole verde proaspata, care e mult mai gustoasa si aromata.
Se spala fasolea si se curata. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga ardeiul taiat marunt, sare si piper, se acopera cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, se adauga fasolea. Se completeza cu apa, la nevoie. Cand s-a fiert, se pregateste sosul. Se adauga in mancare 2 linguri cu bulion desfacut in putina apa. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata. Se amesteca bine, sa nu se lipeasca, se potriveste de sare, daca mai trebuie. Se ia focul si se decoreaza cu patrunjel proaspat. Se poate servi cu paine prajita sau salata asortata. Pofta Buna! Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/10/mancare-de-fasole-verde.html
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii