Mancare de fasole verde cu sos chinezesc

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Mancare de fasole verde cu sos chinezesc

Ingrediente

  • fasole verde proaspata – 600 g
  • ardei gras rosu – 2 buc
  • ghimbir ras – 1/2 lingurita
  • usturoi – 2 catei
  • ceapa rosie – 2 buc mai mici
  • ardei iute rosu – 1 buc
  • sos de soia – 3 linguri
  • sos de sweet chilli – 150 ml
  • piper negru – dupa gust
  • ulei de masline – 2 linguri
  • ulei de susan – 1/2 lingurita
  • seminte de susan – 1 lingura

Mod de preparare

• curatati bine fasolea si spalati-o
• puneti apa la fiert si adaugati putina sare. Cand a inceput sa clocoteasca adaugati fasolea si lasati-o pana devine al dente
• scoateti-o intr-un bol cu apa cu gheata pentru a-i da soc termic si a-i mentine culoarea
• tocati usturoiul si ardeiul iute marunt, ceapa cubulete, iar ardeiul taiati-l cuburi putin mai mari
• incingeti putin ulei de masline intr-o tigaie si caliti ardeiul
• la cca 1 minut, adaugati usturoiul si ceapa
• adaugati fasolea, caliti impreuna si puneti ardeiul iute si ghimbirul ras
• adaugati sos de soia, sos de sweet chilli si piperul
• caliti un pic pana se reduce sosul si inainte de a lua de pe foc, adaugati uleiul de susan si semintele de susan
• odata ce s-a racit, puneti in caserola FoodSaver, atasati furtunul de vidare la caserola si aparatul de vidare FoodSaver si actionati functia „vidare". Puneti caserola in frigider. Acum puteti pastra mancarea fresh mai mult timp si totodata sa o luati cu voi la serviciu.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...