Mancare de morcovi cu portocale

Aceasta reteta de morcovi cu portocale se prepara foarte rapid. Este o reteta de post foarte simpla, pentru care aveti nevoie de morcovi, portocale, usturoi, ulei, miere, chimen, cimbru si condimente.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 4 portocale
  • 4 catei de usturoi
  • 5 linguri ulei
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita chimen

Mod de preparare

Mancare de morcovi cu portocala este o reteta de post simpla si foarte ieftina. Se curata morcovii de coaja, apoi se pun la fiert in apa cu sare si ulei. Dupa ce s-au fiert, se lasa la scurs si racit, dupa care se taie in fasii mai groase. Se asaza intr-o tava, se presara cu chimen, sare si piper, apoi se toarna restul de ulei, se adauga mierea si se presara cimbrul. Se spala portocalele si se taie felii. Se stoarce o portocala si se toarna sucul obtinut peste morcovi. Se amesteca cu grija, apoi se presara usturoiul feliat si se adauga feliile de portocala. Se introduce tava in cuptor si se lasa 45-50 de minute.


Mancarea de morcovi cu portocala se serveste calda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...