Mancare rece de telina cu smantana

Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 teline
  • potrivite ca marime
  • 200 g masline
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 100 gr de bulion
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • sare

Mod de preparare

Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se asaza intr-o cratita, avand grija sa nu sa rupa.

In uleiul ramas de la rumenirea feliilor de telina se prajeste ceapa, taiata marunt, faina, bulionul si zaharul. Se amesteca bine.

Sosul obtinut se toarna peste telina. Se adauga si maslinele. Se acopera cratita si se pune cateva minute la foc mic. Nu se amesteca, pentru ca feliile de telina sa ramana intregi.

Ca sa nu se arda mancarea, cratita se scutura usor din cand in cand. Se da apoi vasul descoperit la cuptor, pana ce sosul se ingroasa, iar feliile de telina se inmoaie.
Se serveste rece.

Aici veti gasi alte retete de mancare cu legume:

Mancare de mazare cu carne de pui

Mancarica de urzici

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...