Mancare rece de telina cu smantana

Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8-10 teline
  • potrivite ca marime
  • 200 g masline
  • 1 ceapa mare
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura de faina
  • 100 gr de bulion
  • 1 lingura de zahar
  • 1 lingurita de patrunjel verde
  • tocat marunt
  • sare

Mod de preparare

Se curata telina de coaja, se spala si se scurge bine. Se taie apoi rondele, nu prea groase, se rumenesc usor pe ambele parti, in uleiul incins, dupa care se asaza intr-o cratita, avand grija sa nu sa rupa.

In uleiul ramas de la rumenirea feliilor de telina se prajeste ceapa, taiata marunt, faina, bulionul si zaharul. Se amesteca bine.

Sosul obtinut se toarna peste telina. Se adauga si maslinele. Se acopera cratita si se pune cateva minute la foc mic. Nu se amesteca, pentru ca feliile de telina sa ramana intregi.

Ca sa nu se arda mancarea, cratita se scutura usor din cand in cand. Se da apoi vasul descoperit la cuptor, pana ce sosul se ingroasa, iar feliile de telina se inmoaie.
Se serveste rece.

Aici veti gasi alte retete de mancare cu legume:

Mancare de mazare cu carne de pui

Mancarica de urzici

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca