Mazare cu carote

Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare in teci
  • 1/2 kg morcovi tineri
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • 1 salata verde
  • 1 lingura de zahar
  • partunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 lg unt
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga mazarea si ceapa verde, de la care se foloseste doar partea

alba.

Se adauga sare, apoi se taie fisii salata verde si se pune peste mazare.

Mancarea se fierbe cu un buchet de verdeturi care se scot atunci cind mincarea este gata.

Buchetul este alcatuit de obicei din patrunjel verde, cimbru, usturoi, hasmatuchi.

Cind mazarea a fiert, se adauga o lingura de zahar, doua linguri de unt si patrunjel verde tocat marunt.

Mazarea se serveste bine scazuta, cu friganele din piine.

Friganelele se pregatesc din felii de franzela, tinute in pina cind se inmoaie bine, trecute apoi prin ou batut si prajite in unt sau ulei fierbinte.
Alte retete lcu egume

Mazare cu pui

Mazare cu smantana

mazare cu ficatei

Mazare cu sos

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...