Mazare cu carote

Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mazare in teci
  • 1/2 kg morcovi tineri
  • 3 legaturi de ceapa verde
  • sare
  • 1 salata verde
  • 1 lingura de zahar
  • partunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • 2 lg unt
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata mazarea si se lasa in apa rcce cit timp fierb carotele taiate felii groase si acoperite cu apa. Cind carotele s-au inmuiat usor, se adauga mazarea si ceapa verde, de la care se foloseste doar partea

alba.

Se adauga sare, apoi se taie fisii salata verde si se pune peste mazare.

Mancarea se fierbe cu un buchet de verdeturi care se scot atunci cind mincarea este gata.

Buchetul este alcatuit de obicei din patrunjel verde, cimbru, usturoi, hasmatuchi.

Cind mazarea a fiert, se adauga o lingura de zahar, doua linguri de unt si patrunjel verde tocat marunt.

Mazarea se serveste bine scazuta, cu friganele din piine.

Friganelele se pregatesc din felii de franzela, tinute in pina cind se inmoaie bine, trecute apoi prin ou batut si prajite in unt sau ulei fierbinte.
Alte retete lcu egume

Mazare cu pui

Mazare cu smantana

mazare cu ficatei

Mazare cu sos

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...