Mazare gatita frantuzeste

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mazare fina
  • 1 capatana de salata verde
  • 125 g de arpagic
  • 4 cuburi de zahar
  • 1 legatura de verdeata
  • 100 g de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt.

Se curata arpagicul si se caleste in unt incins.

Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se pune si mazarea.

Se adauga zaharul, sare, putin piper si o jumatate de cana de apa.

Se lasa fiarba inabusit circa 5 minute.

Se presara cu verdeata, tocata marunt.

Acest preparat constituie o garnitura excelenta pentru friganele, ochiuri prajite si chiar pentru friptura la gratar sau la tava.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide