Mazare gatita frantuzeste

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt. Se curata arpagicul si se caleste in unt incins. Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se p

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg mazare fina
  • 1 capatana de salata verde
  • 125 g de arpagic
  • 4 cuburi de zahar
  • 1 legatura de verdeata
  • 100 g de unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Strecoara mazarea. Frunzele de salata se taie marunt.

Se curata arpagicul si se caleste in unt incins.

Se adauga salata cand s-a inmuiat putin, se pune si mazarea.

Se adauga zaharul, sare, putin piper si o jumatate de cana de apa.

Se lasa fiarba inabusit circa 5 minute.

Se presara cu verdeata, tocata marunt.

Acest preparat constituie o garnitura excelenta pentru friganele, ochiuri prajite si chiar pentru friptura la gratar sau la tava.
Pofta buna!

Alte retete de paste gasiti aici:

Ravioli cu urzici

Lasagna cu spanac,

Pasta cu gorgonzola si spanac

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Creier pane

Am facut pentru prima data, foarte bun a fost. Delicii de Paste

Creier pane
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa