Mazare gatita frantuzeste

Se caleste mazarea in unt topit. Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile. Dupa ce a fiert, se adauga pat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mazare
  • 60 g de unt
  • 5 fire de ceapa
  • 100 ml smantana
  • 1 cub de zahar
  • 1 lingurita de faina
  • 1 capatana de laptuci
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare

Mod de preparare

Se caleste mazarea in unt topit.

Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile.

Dupa ce a fiert, se adauga patrunjelul si mararul, tocate

marunt.

Se incorporeaza o lingurita de faina.

Se toarna o cana de apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce se da vasul deoparte, se adauga smantana.
Alte retete recomandate:

Mancare de mazare cu ficatei

Tocanita de mazare cu carne

Mazare cu ciuperci si iaurt

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Melcisori cu nuca si gem de macese

Melcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...

Melcisori cu nuca si gem de macese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca