Mazare gatita frantuzeste

Se caleste mazarea in unt topit. Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile. Dupa ce a fiert, se adauga pat

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mazare
  • 60 g de unt
  • 5 fire de ceapa
  • 100 ml smantana
  • 1 cub de zahar
  • 1 lingurita de faina
  • 1 capatana de laptuci
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de marar
  • sare

Mod de preparare

Se caleste mazarea in unt topit.

Se lasa la foc potrivit, se adauga ceapa, tocata marunt, zaharul, sarea si laptucile.

Dupa ce a fiert, se adauga patrunjelul si mararul, tocate

marunt.

Se incorporeaza o lingurita de faina.

Se toarna o cana de apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Dupa ce se da vasul deoparte, se adauga smantana.
Alte retete recomandate:

Mancare de mazare cu ficatei

Tocanita de mazare cu carne

Mazare cu ciuperci si iaurt

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...