Mazare verde cu morcovi

Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina, taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea. Se amesteca bine, se toarna apa sau

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mazare
  • 1/2 kg morcovi
  • 12 fire de ceapa
  • 200 g slanina
  • 40 g unt
  • 100 ml apa sau supa de carne
  • 1 lingurinta de zahar (facultativ)
  • verdeata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se topeste untul, se adauga ceapa, tocata marunt, slanina,

taiata cubulete, morcovii, taiati rondele si mazarea.

Se amesteca bine, se toarna apa sau supa, se potriveste de sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit, pe foc mic, circa 1 ora.

Dupa acest interval, in functie de preferinte, se poate adauga zaharul.

Se amesteca usor. inainte de a se servi, se presara cu marar si patrunjel, tocate marunt.
Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti mai jos:

Salata de varza rosie

Salata de cruditati

Salata de sfecla rosie cu hrean

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca