Musaca de vinete si fasole

Vinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga apoi dovl

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 450 gr vinete
  • 2 lingurite sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 1 dovlecel
  • 400 gr boabe fasole
  • 400 gr rosii
  • 1 lingura bulion
  • 300 ml iaurt
  • 2 oua batute
  • 1 lingurita nucsoara
  • 125 gr cascaval ras

Mod de preparare

Vinetele taiate felii se sareaza si se lasa la scurs, 30 de minute. In putin ulei incins se caleste ceapa si usturoiul maruntite. Se adauga apoi dovlecelul taiat felii subtiri, fasolea, rosiile maruntite si bulionul si se fierbe bine. In uleiul ramas se prajesc vinetele, apoi se asaza in straturi alternativ cu fasolea intr-un vas. Ultimul strat va fi de vinete. Separat, se bate iaurtul cu ouale, nucsoara si condimentele. Se toarna peste vinete si se presara cascaval ras deasupra. Se lasa la gratinat 40 de minute, apoi se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Se serveste cu salata verde.

Alte retete culinare:

Piftie de curcan Iahnie de fasole Curcan umplut Rulada de porc

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii