Musaca din legume gradinar

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase - 250 ml sau 250 ml apa si 1/2 cub MAGGI de gaina
  • fasole verde proaspata/conserva - 225 g/150 g
  • untura/ulei - 120 g (ml)
  • ceapa - 100 g
  • orez - 75 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 150 g
  • varza dulce - 150 g
  • dovlecei - 150 g
  • cartofi - 250 g
  • rosii - 400 g
  • lapte - 200 ml
  • faina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • smantana - 100 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru musaca din legume gradinar ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Orezul se alege de impuritati si se spala in mai multe ape. Morcovii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. telina se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri. Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie rondele. Cartofii se curata, se spala si se taie felii. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc, se scot semintele si se taie felii. Fasolea proaspata se curata, se spala, se fierbe in apa cu sare, se raceste si se taie bucati. (Fasolea conservata se spala sub jet de apa rece, se scurge si se taie bucati.) Ouale se spala sub jet de apa rece. Faina se cerne. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Ceapa, morcovii, telina, varza, dovleceii si cartofii se inabusa in 75 g untura sau ulei cu 50 ml supa de oase. Se adauga sare si piper. Orezul se inabusa in 25 g untura sau ulei, se adauga restul de supa de oase si se introduce la cuptor. Legumele inabusite, orezul, fasolea verde, 1 din rosii si restul de legume se aseaza pe straturi intr-o tava unsa cu 20 g untura sau ulei. Din faina dizolvata in lapte, oua si smantana se prepara o compozitie care se toarna deasupra legumelor din tava. Se presara patrunjel verde si se introduce la cuptor pentru gratinare.

Musacaua din legume gradinar se serveste cald.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa