Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se
Vasul roman (din lut ars) se tine in baie de apa o jumatate de ora inainte de folosire. Se spala zucchini, se taie rondele cu coaja cu tot. Rosiile se oparesc si se cojesc, se taie felii subtiri. Ardeii se curata de seminte si se taie felii. Se curata cartofii si ceapa, se taie rondele. Zarzavatul pregatit se asaza in vasul hidratat, se adauga usturoiul pisat, condimentele, sare si piper dupa gust. Se amesteca. Se acopera cu capacul si se da la cuptorul rece care se va incalzi pana la 220°C, cca 40 de minute pana se calesc zarzavaturile. Se curata ciupercile, se taie felii. Supa de carne se pune sa dea un clocot.Se scoate vasul din cuptor, se adauga ciupercile, orezul si supa, se amesteca cu zarzavaturile si se da din nou la cuptorul de 200°C, timp de 30 de minute. Se presara patrunjel verde deasupra, se serveste direct din vasul de lut. Se poate oferi parmezan sau telemea de oaie. Este o potrivit si pentru o masa cu un singur fel de mancare.
Alte retete
Orez cu ciuperci
Placinta cu spanac
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatit Desi poate suna a un preparat sofisticat, nu este deloc asa! In plus se...
Piept de pui cu sos gorgonzola si smantana de gatitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa