Orez cu zuchini

Prajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem grija sa nu se arda. Condime

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati zuchini de marime mica
  • feliate in jumatati de rodele
  • ½ ceapa feliata in jumatati de rondele
  • 2 rosii de marime medie
  • taiate cubulete
  • 1 cana orez fiert
  • cimbru
  • busuioc
  • oregano
  • piper
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Prajim zuchiniul in putin ulei si adaugam ceapa. Amestecam continuu, daca este necesar punem la foc mic, trebuie sa avem grija sa nu se arda.

Condimentam dupa gust cu cimbru, busuioc si oregano. Adaugam rosiile, usturoiul, presaram piper si mai prajim putin. Presaram cu sare.

Amestecam cu gija cu orezul, acoperim si pastram la cald pana la servire.

Este important ca zuchiniul sa ramana crocant, din acest motiv nu acoperim in timpul fierberii si presaram sare doar la sfarsit.
Pofta buna!

Alte retete recomandate:

Sparanghel alb cu muschi crocant si sos

Zacusca de vinete

Friptura de vita la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...