Oua fierte cu spanac si sos la cuptor

Pentru oua fierte cu spanac si sos la cuptor se fierb ouale (cca 4 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 250 g spanac
  • 100 g macris
  • 100 g unt
  • 6 linguri smantana
  • 2 linguri svaiter ras
  • sare
  • piper.
  • SOSUL:
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • 1 galbenus
  • 1 cescuta lapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru oua fierte cu spanac si sos la cuptor se fierb ouale (cca 4 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se prepara incalzind untul intr-o tigaie, adaugind faina si dupa 1 -2 minute stingind cu lapte. Se fierbe in continuare amestecand ca sa nu se prinda, se sareaza, se pipereaza, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul si o lingura de branza rasa. Se spala frunzele de macris si se calesc putin in unt, se adauga spanacul curatat, spalat si tocat mare si se tine pe foc pana fierbe si scade bine, apoi se potriveste de sare, se pipereaza si se adauga 3 linguri de smantana. Se pune spanacul intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se aseaza ouale, apasindu-le usor in spanac; se acopera cu sosul, se presara cu restul de branza, se pune putin unt si se da la cuptor sa se rumeneasca.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide