Pentru oua fierte cu spanac si sos la cuptor se fierb ouale (cca 4 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte.
Pentru oua fierte cu spanac si sos la cuptor se fierb ouale (cca 4 min. in apa clocotita), se toarna apa rece peste ele, se curata de coaja si se lasa deoparte. Sosul se prepara incalzind untul intr-o tigaie, adaugind faina si dupa 1 -2 minute stingind cu lapte. Se fierbe in continuare amestecand ca sa nu se prinda, se sareaza, se pipereaza, se ia de pe foc si se incorporeaza galbenusul si o lingura de branza rasa. Se spala frunzele de macris si se calesc putin in unt, se adauga spanacul curatat, spalat si tocat mare si se tine pe foc pana fierbe si scade bine, apoi se potriveste de sare, se pipereaza si se adauga 3 linguri de smantana. Se pune spanacul intr-o cratita unsa cu unt, deasupra se aseaza ouale, apasindu-le usor in spanac; se acopera cu sosul, se presara cu restul de branza, se pune putin unt si se da la cuptor sa se rumeneasca.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii