Papara cu spanac

Se spala spanacul si se clocoteste zece minute in apa cu sare. Se scurge si se toaca marunt cu un cutit ascutit, apoi se pune intr-o cratita emailata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 2 oua
  • 1/2 franzela
  • 1 cana de lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • smintina

Mod de preparare

Se spala spanacul si se clocoteste zece minute in apa cu sare. Se scurge si se toaca marunt cu un cutit ascutit, apoi se pune intr-o cratita emailata sa scada, cu putina sare.

Pregatim separat papara: se taie franzela felii, se.pun feliile in lapte cald si cand s-au inmuiat, se asaza

strat intr-o forma unsa cu unt.

Se rastoarna spanacul bine scazut peste feliile de franzela, se acopera cu restul de lapte batut spuma cu doua oua, sare si piper macinat.

Peste spanac se rade cascaval, se introduce forma in

cuptor si se coace o jumatate de ora.

Papara se serveste fierbinte, taiata felii groase, care se acopera cu smantana.
Alte retete

Rulada cu spanac

Ciorba spanac

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa