Papara cu spanac

Se spala spanacul si se clocoteste zece minute in apa cu sare. Se scurge si se toaca marunt cu un cutit ascutit, apoi se pune intr-o cratita emailata

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 2 oua
  • 1/2 franzela
  • 1 cana de lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • smintina

Mod de preparare

Se spala spanacul si se clocoteste zece minute in apa cu sare. Se scurge si se toaca marunt cu un cutit ascutit, apoi se pune intr-o cratita emailata sa scada, cu putina sare.

Pregatim separat papara: se taie franzela felii, se.pun feliile in lapte cald si cand s-au inmuiat, se asaza

strat intr-o forma unsa cu unt.

Se rastoarna spanacul bine scazut peste feliile de franzela, se acopera cu restul de lapte batut spuma cu doua oua, sare si piper macinat.

Peste spanac se rade cascaval, se introduce forma in

cuptor si se coace o jumatate de ora.

Papara se serveste fierbinte, taiata felii groase, care se acopera cu smantana.
Alte retete

Rulada cu spanac

Ciorba spanac

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...