Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere. Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-l
Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere.
Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-le intr-un castron.
Intr-un vas de teflon, asezat pe un suport de tabla groasa, puneti jumatate din unt, pe foc domol, si cand untul este fierbinte, adaugati ciupercile tocate.
Potriviti piureul de sare, piper si puneti-i, dupa gust, zeama de lamaie.
Din untul ramas, o lingura cu varf de faina si o cana cu lapte pregatiti un sos alb.
Combinati piureul de ciuperci cu sosul alb si omogenizati foarte bine amestecul.
Serviti-l drept garnitura la fripturi din cele mai
diverse: pui, porc, vanat sau vita.
Pofta buna!
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci
Desi am fost un pic cam sceptica, am ajuns la concluzia ca pe langa faptul ca este sanatoasa, e si foarte gustoasa!
Supa crema de sfecla rosieOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj