Plachie de fasole cu ardei gras

Plachia de fasole cu ardei gras este o mancare neobisnuita si interesanta, dar care va va placea in asa fel incat sa o repetati des.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 100 ml ulei
  • 2 ardei grasi
  • 250 ml suc de rosii
  • 50 ml vin
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru
  • frunze de marar si patrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Fasolea se lasa la umflat, apoi se fierbe in doua ape.

In acest timp se pregateste sosul: ceapa taiata in felii subtiri se caleste in tot uleiul cu o lingurita rasa de sare la
foc mic pana cand scade apa si devine lucioasa, adaugind apoi vinul, sucul de rosii si celelalte arome dupa gust si lasandu-se in continuare la foc mic pana se inmoaie bine ceapa 15 min.

Cand fasolea este fiarta si apa scazuta pana la nivelul ei, se desarta sosul peste ea adaugand usturoiul amestecand usor sa nu se striveasca boabele si potrivind gustul cu sare.

Se lasa la cuptor 10 min ca sa se formeze sosul si sa se ridice uleiul.




Plachia se serveste rece ca fel intai, cu verdeata tocata deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...