Placinta cu fidea si legume

Placinta cu fidea si legume este o mancare satioasa si sanatoasa, care poate fi servita cu succes la cina si poate, la fel de bine, sa fie luata si la pachetul de a doua zi la scoala sau serviciu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 2 morcovi mai mari sau 3 daca-s mai mici
  • -1 ceapa medie
  • - 1 zucchini
  • - 250 g de fidea
  • - 250 g de emmenthal ( dar cred ca puteti inlocui branza si cu un alt tip)
  • - 2 oua
  • - 150 g de smantana
  • - 250 g de foietaj
  • - 40 g de parmezan ras
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalam si curatam morcovul si zucchina iar apoi le taiem in fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam. Intr-o tigaie incalzim uleiul si calim ceapa timp de 3 minute dupa care adaugam morcovul si zucchina pe care le coacem la foc mic timp de 7-9 minute, dupa care luam tigaia de pe foc. Punem fideaua la fiert in apa fierbinte sarata si ii lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care ii scurgem de apa si ii punem in tigaie alaturi caliturii. Amestecam bine bine ( cat unim fideaua , tigaia revine pe foc ), dupa care luam din nou tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Dam prin razuitoare branza pe care apoi o punem intr-un castron mai mare, unim galbenusurile si smantana, se condimenteaza cu sare si piper ,puteti pune si boia de ardei iute - nu scrie in reteta dar eu am pus , si amestecam bine.
Se toarna amestecul in fideaua cu legume ( eu am facut invers ) si se amesteca usor dar bine. Mixati albusele spuma si se amesteca cu grija in compozitie ( eu le-am batut la mana pana au facut un pic de spuma , era prea tarziu sa pun mixerul in functiune). Punem foietajul in tava cu diametru de 20 de cm - asa scrie in reteta -eu am pus intr-una cu diametrul de 25.
Turnam compozitia si o nivelam. Acoperim cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute. Dupa care luam folia si presaram cu parmezan ras si o punem din nou in cuptor pentru alte 8-10 minute. Timpul il decideti si voi in functie de cuptorul pe care il aveti .


Placinta cu fidea si legume se lasa la racit si se taie cubulete cat pentru o portie.

Reteta de placinta cu fidea si legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu paste

Pulpe de pui cu paste
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise