Placinta cu fidea si legume

Placinta cu fidea si legume este o mancare satioasa si sanatoasa, care poate fi servita cu succes la cina si poate, la fel de bine, sa fie luata si la pachetul de a doua zi la scoala sau serviciu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • - 2 morcovi mai mari sau 3 daca-s mai mici
  • -1 ceapa medie
  • - 1 zucchini
  • - 250 g de fidea
  • - 250 g de emmenthal ( dar cred ca puteti inlocui branza si cu un alt tip)
  • - 2 oua
  • - 150 g de smantana
  • - 250 g de foietaj
  • - 40 g de parmezan ras
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Spalam si curatam morcovul si zucchina iar apoi le taiem in fasii subtiri. Curatam ceapa si o tocam. Intr-o tigaie incalzim uleiul si calim ceapa timp de 3 minute dupa care adaugam morcovul si zucchina pe care le coacem la foc mic timp de 7-9 minute, dupa care luam tigaia de pe foc. Punem fideaua la fiert in apa fierbinte sarata si ii lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care ii scurgem de apa si ii punem in tigaie alaturi caliturii. Amestecam bine bine ( cat unim fideaua , tigaia revine pe foc ), dupa care luam din nou tigaia de pe foc si lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Dam prin razuitoare branza pe care apoi o punem intr-un castron mai mare, unim galbenusurile si smantana, se condimenteaza cu sare si piper ,puteti pune si boia de ardei iute - nu scrie in reteta dar eu am pus , si amestecam bine.
Se toarna amestecul in fideaua cu legume ( eu am facut invers ) si se amesteca usor dar bine. Mixati albusele spuma si se amesteca cu grija in compozitie ( eu le-am batut la mana pana au facut un pic de spuma , era prea tarziu sa pun mixerul in functiune). Punem foietajul in tava cu diametru de 20 de cm - asa scrie in reteta -eu am pus intr-una cu diametrul de 25.
Turnam compozitia si o nivelam. Acoperim cu folie de aluminiu si o punem in cuptorul preincalzit la 180 C timp de 30-35 de minute. Dupa care luam folia si presaram cu parmezan ras si o punem din nou in cuptor pentru alte 8-10 minute. Timpul il decideti si voi in functie de cuptorul pe care il aveti .


Placinta cu fidea si legume se lasa la racit si se taie cubulete cat pentru o portie.

Reteta de placinta cu fidea si legume a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Emmalyne.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca