Platou cu legume

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi se adauga broccoli si la

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600-700 g cartofi
  • 500 g de broccoli
  • 300 g morcovi
  • 2-3 fire praz
  • o ceapa rosie mica
  • 40g unt
  • 1 lingura faina
  • 150 g de sunca felii
  • 0.2 l smantana
  • 100 g branza trappista
  • pentru condimentare: sare
  • piper
  • zahar
  • suc de lamaie

Mod de preparare

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Morcovii taiati si ei rondele, se pun la fiert in apa sarata, apoi se adauga broccoli si la final rondelele de praz. Odata fierte, legumele se strecoara, iar din apa in care au fiert, se retine 0.3-0.4 l. Ceapa taiata marunt se caleste in unt, apoi adaugam sunca taiata felii subtiri, se presara cu faina si se toarna in apa fiarta. Se adauga smantana, se razuieste branza si se amesteca bine. Se condimenteaza cu sare, piper, putin zahar si suc de lamaie dupa gust. Se raceste amestecand.

Se pregateste o tava unsa cu putin unt, se aseaza in ea cartofii si legumele, deasupra se toarna sosul, se presara cu branza rasa si se pune la copt la 200 grade C pentru 25-30 minute.
Alte retete legume recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Salata de spanac

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Parteneri
Bucataras.RO

Desert guguluf cu fructe de padure

Incep să fiu pe lângă de tot cu denumirea rețetelor, dar chiar nu știu cum să surprind în câteva...

Desert guguluf cu fructe de padure
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii