Rulada cu spanac

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se la

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 150ml ulei
  • 100 g faina
  • 500ml lapte
  • 4 oua (albusurile batute spuma)
  • 1/2 ingurita sare
  • piper
  • UMPLUTURA:
  • 500g spanac maruntit congelat
  • 400g telemea rasa de oaie
  • 2 legaturi mari de marar
  • sau 10 mici
  • sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
  • 3 cepe mari
  • 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Intai se pregateste umplutura: se caleste ceapa, apoi se adauga spanacul, branza rasa si mararul tocat. Se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.

Pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina, amestecand continuu, ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald, pus in mai multe transe, amestecand continuu pana se omogenizeaza.

Dupa ce s-a racit amestecul de mai sus, se adauga cele 4 galbenusuri, sare, piper si la sfarsit albusurile batute spuma.

Se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.

Se baga in cuptorul preincalzit, si se coace 30 de minute, din care primle 10 minute la foc mare, apoi la foc mediu spre mic, depinde de cuptorul fiecaruia. Nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.

Dupa ce s-a copt, asa cald, se scoate aluatul cu hartie cu tot, se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.

mO alta varianta este de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.


Rulada, o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce, in caz ca nu o devorati toata la masa.

Se poate reincalzi in cuptorul cu microunde. Daca faceti umplutura doar din cascaval ras, si acesta trebuie pus si rulat cat foaia este calda, dupa care se acopera cu servet, ca sa aiba timp sa se topeasca cascavalul. Reteta Rulada cu spanac, sau alte vegetale si legume a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu spanac gasiti aici:

Clatite cu spanac,

Spanac ardeleneste,

Clatite de spanac Placinta cu spanac Rulada de miel cu spanac

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto cu ciuperci si parmezan

Risotto-ul poate fi pregatit in nenumarate feluri, iar eu am ales sa gatesc unul cu mai multe tipuri de ciuperci. Reteta...

Risotto cu ciuperci si parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni