Sarmale de post cu fasole boabe

Sarmale de post cu fasole boabe este o reteta delicioasa.Puteti face sarmale de post cu fasole, tarate, malai,mere,morcovi. Exista multe variante pe care le puteti incerca astfel incat sarmalele fara carne sa va iasa gustoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • * 300 g fasole alba
  • boabe
  • * 1 morcov mare
  • * 1 ceapa mare
  • * 1 ardei rosu
  • * 1 ceasca orez
  • * 2 linguri pasta de tomate
  • * 1 cana apa
  • * sare
  • piper
  • * 1 varza murata
  • * cimbru

Mod de preparare

Fasolea boabe se alege, se spala si ontr-un vas cu apa se pune la inmuiat peste noapte. A doua zi se pune fasolea la fiert cu sare si in apa in care a stat peste noapte, dupa ce da in cateva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert pana se inmoaie bine boabele.

Se toaca marunt ceapa, morcovul se da pe razatoare, ardeiul se taie cubulete mici;se calesc impreuna pana se inmoaie;se condimenteaza

Se adauga fasolea boabe si se amesteca cu grija. Orezul se spala si se pune peste legume impreuna cu o cana de apa si pasta de tomate.Se fierb pana scade tot lichidul; se lasa la racit.

Se desfac foile de varza,iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa. Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.

Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate
Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.


Se servesc cu ardei iuti si eventual cu mamaliga.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

Reteta de preparare a papanasilor  Toata lumea se bucura cand fac papanasi. Din aceste ingrediente iti vor iesi 4...

Desert - reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii