Sarmale de post cu ciuperci sunt delicioase si simplu de preparat. Pentru a pregati aceasta reteta de sarmale de post aveti nevoie de varza acra, ciuperci, orez,cimbru si pasta de rosii
Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei;se adauga morcovul dat pe razatoare si ardeiul tocat marunt;se calesc 5 minute impreuna.
Ciupercile se toaca marunt si se calesc impreuna cu celelalte legume pana se inmoaie.
Se adauga orezul spalat si 1 ceasca de apa si 1 lingura pasta de tomate;
Se lasa pe foc pana scade apa.Se condimenteaza dupa gust si se lasa la racit.
Se desfac foile de varza, iar cotoarele se toaca marunt si se pun intr-o oala,se presara cimbru si pasta de tomate desfacuta in putina apa.
Pe fiecare foaie de varza se pune cate o lingura din compozitie si se infasoara sarmalele;se aseaza in oala in forma de floare,se presara cimbru si putina pasta si se pune un alt strat de sarmale pana se termina compozitia.
Deasupra se toaca varza, se presara cimbru si se pune putina pasta de tomate. Se umple oala cu apa si se fierb sarmalele intre 60-90 min la foc mediu.
Din aceasta compozitie nu ies foarte multe sarmale, cam 15, daca doriti dublati compozitia, eu am facut 2 feluri:P
Seservesc calde, cu mamaliguta si cu sos de rosii.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul dianu andreea.
Alte retete de post recomandate:
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa