Sarmalute delicioase de soia in foi de vita

Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 pachet mare de soia texturata fulgi sau bucati mici
  • 200 g orez cu bob rotund
  • o ceapa mare
  • 100 g morcov (un morcov mediu)
  • un ou
  • sare
  • piper
  • condiment universal
  • condiment pentru friptura
  • o lingura buna de pasta de rosii sau bulion
  • un pahar de vin alb sec
  • 1 iaurt mare
  • o cutie mica smantana
  • 7-8 legaturi frunze de vita

Mod de preparare

Pentru sarmalute delicioase de soia in foi de vita fulgii sau bucatile de soia bine maruntite se pun la muiat intr-un castron mai adinc cu apa calda multa (sa aiba cca. 4 cm de apa deasupra) si se acopera cu o farfurioara sau un capac de diametru mai mic decit al castronului astfel incit soia sa fie bine cuprinsa de apa; se lasa astfel cel putin doua ore, dupa care se strecoara si se stoarce soia de apa; se da in clocot apa intr-un vas si se dizolva bine condimentul universal, dupa care se toarna din nou peste soia. Intre timp, se curata ceapa si se taie foarte marunt, se curata si se da pe razatoarea mica morcovul, se alege si se spala bine orezul. Se caleste ceapa si morcovul in putin ulei pana morcovul lasa culoarea, apoi se adauga orezul si putina apa calda si se lasa sa se umfle bobul de orez sa fie cam pe jumatate fiert, dupa care se da compozitia sa se raceasca. Se spala bine si se oparesc foarte usor foile de vita. In compozitia racita se adauga oul, sare, piper si condimentul pentru friptura dupa gust si se umplu sarmalutele. Se fierb la foc mic adaugind apa calda de cite ori este nevoie. Cand sunt aproape fierte (nu dureaza prea mult!), se adauga pasta de rosii subtiata cu vin si se introduc la cuptor pentru 15 – 20 minute.


Se servesc calde cu iaurt amestecat cu smantana linga o portie buna de mamaliguta. Nu le ocoliti nici reci, sunt delicioase!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii