Spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi

Pentru spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de spanac
  • 50 g de unt
  • 200 ml de smantana
  • 50 g de pesmet
  • ulei
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi

Mod de preparare

Pentru spanac delicios la cuptor cu smantana si usturoi se spala foarte bine spanacul, se pune la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba 20 de minute, dupa care se rastoarna in strecuratoare. Intr-o cratita, se pune unt sau ulei la foc mic. Se adauga usturoiul, se lasa un minut. Se ia vasul la o parte, se pune spanacul si se amesteca totul bine. Deasupra, se toarna smantana, apoi pesmetul, rumenit un minut in putin ulei. Se da cratita la cuptorul incalzit in prealabil si se lasa 10-15 minute cu foc potrivit.


Spanacul se serveste drept garnitura la ochiuri, chiftele, fripturi

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos