Spanac florentin

Se curata spanacul, se spala in multe ape reci si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si- o ceasca de apa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de smintina
  • 2 linguri de cascaval ras
  • 4 rosii decojite
  • sare

Mod de preparare

Se curata spanacul, se spala in multe ape reci si se toaca marunt. Se pune intr-o cratita emailata impreuna cu doua linguri de unt si- o ceasca de apa calda. Se acopera cratita si se lasa spanacul sa scada.

Se scurge putina zeama in care s-a fiert spanacul intr-o forma de sticla incasabila, se acopera forma cu un strat de felii de rosii, peste rosii se pune un strat de spanac, apoi restul de rosii.

Radem peste rosii cascaval, se acopera cu smintina si se introduce forma in cuptorul cald, pentru o jumatate de

ora. Se serveste direct din forma.
Mancarea se taie felii groase si se pune peste fiecare felie de spanac putina smintina.

Alte retete culinare cu spanac

Spanac cu orez

Ciuperci cu spanac

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa