Se curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada, se spala (am avut 3 legaturi a 500 g /legatura). Se pun intr-un vas cu o chifla, zahar si un
Se curata sparanghelul de partea mai uscata de la coada, se spala (am avut 3 legaturi a 500 g /legatura). Se pun intr-un vas cu o chifla, zahar si unt.Se acopera cu apa, cat sa-i cuprinda si ii fierbeti scurt. Scurgeti apa, puneti ceva ulei, sarati, piperati si adugati un strop de zahar si ii caliti putin, dupa plac. Eu am servit o parte din ei, ca garnitura la peste. I-am pastrat calduti, pana am facut pestele (10 minute). Pestele l-am dat cu lamaie, sare, piper plus granulat de usturoi. L-am prajit scurt pe ambele parti la foc iute. Am stins cu 2 stropi de vin. Am turnat o smantana lichida peste.
Se serveste cu smantana.
Alte retete cu sparanghel gasiti aici:
Sparanghel nobiliar,
Salata cu sparanghel,
Ficat de vitel umplut si sparanghel
Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...
Pui, cu legume la gratarGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa