Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se pune peste fasole pastar
Se pune fasolea la fiert cu apa cit s-o acopere, iar dupa primul clocot apa se arunca. Se umple din nou oala cu apa rece. Se pune peste fasole pastarnacul si jumatate de ceapa, se fierbe la foc potrivit pana bobul
de fasole se desface usor. Se trage oala de pe foc si fasolea se lasa sa se raceasca, apoi se trece prin sita sau se mixeaza impreuna cu pastarnacul. Pasta obtinuta se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se freaca
cu zeama de la jumatate de ceapa trecuta prin masina de tocat, cu doua linguri de smantana si cu uleiul turnat incet. Cand pasta s-a omogenizat se asaza pe un platou, se orneaza cu felii de gogosar asortate cu ulei
de masline. Se serveste imediat sau tinuta la rece cateva ore.
Alte retete simple recomandate
Ciulama de ciuperci
Iahnie de fasole
Ghiveci de legume
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti