Sufleu de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare. Se acopera si

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 dovlecei potrivit de mari
  • 4 oua
  • o cutie de smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 1/3 pachet de unt
  • sare si piper

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja, se taie rondele si se pun la fiert intr-o jumatate de litru de apa clocotita, amestecata cu putina sare.

Se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic, circa 15 minute. Se lasa apoi intr-o strecuratoare.

Se unge cu unt un vas termorezistent.

Se bat usor ouale, se adauga smantana, jumatate din cantitatea de cascaval, sare, piper si dovleceii zdrobiti putin cu o furculita.

Se amesteca bine. Se toarna compozitia in vasul pregatit si se presara cascavalul ramas.

Se lasa timp de 15-20 de minute in cuptorul incalzit in prealabil.
Se serveste fierbinte.

Alte retete cu dovlecei:

mancare de dovlecei,

ciorba dovlecei,

dovlecei cuptor

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii