Sufleu de vinete

Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • vinete - 800 g
  • margarina/unt - 200 g
  • oua - 3 bucati
  • lapte - 125 ml
  • faina - 100 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru sufleu de vinete vinetele se fierb, se curata, se scurg si se toaca cu un satar de lemn. Ouale se spala; se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma. in 75 g unt sau margarina topita, se inabusa faina dizolvata in 70 ml lapte rece, amestecand continuu. Se adauga restul de lapte, sare si se fierbe cca 5 minute. in sosul obtinut se pun galbenusuri, vinete si se amesteca. Albusurile batute spuma se adauga in compozitie, amestecand usor. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se introduce la cuptor la foc iute, pana se rumeneste.

Sufleul de vinete se serveste cald.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert cornulete cu nuca si scortisoara

M-am insiprat de pe blogul Savori urbane

Desert cornulete cu nuca si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca