Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra este foarte usor de preparat, este delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Profita de dovleceii proaspeti si fragezi ce se gasesc vara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • 3 dovlecei
  • 1 lingura ulei masline
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 1 fir de cimbru
  • piment pudra
  • piper
  • 2 oua
  • smantana
  • branza de capra
  • 12 rosioare
  • seminte de pin
  • sare.

Mod de preparare

Pentru inceput am facut foietajul, sau daca doriti puteti pregati un aluat de tarta. Apoi, am dat prin razatoarea mare 3 dovlecei, dupa care i-am saltat in tigaie cu un pic de ulei de masline, sare si un catel de usturoi zdrobit. Lasati sa se raceasca si sa se scurga intr-o strecutratoare (de zeama lasata ). Am batut oula si smantana (la ochi) , am adaugat sare, piper si piment in pudra. Am adaugat dovleceii, am amestecat bine, am turnat peste foaie (foietaj). Am taiat rondele de branza de capra, rosioare jumatati si o mana de seminte de pin si am dat la cuptor. Un deliciu!


Pofta buna! Reteta Tarta cu dovlecei branza de capra a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere

Pentru că ne plac mult deserturile cu mere și având foarte multe mere de la țară, de data aceasta am ales să...

Desert prajitura cu foi fragede cu cacao si umplutura de mere
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii