Tarta cu dovlecei si branza de capra

Tarta cu dovlecei si branza de capra este foarte usor de preparat, este delicioasa, dar mai ales sanatoasa. Profita de dovleceii proaspeti si fragezi ce se gasesc vara.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat foietaj
  • 3 dovlecei
  • 1 lingura ulei masline
  • un catel de usturoi zdrobit
  • 1 fir de cimbru
  • piment pudra
  • piper
  • 2 oua
  • smantana
  • branza de capra
  • 12 rosioare
  • seminte de pin
  • sare.

Mod de preparare

Pentru inceput am facut foietajul, sau daca doriti puteti pregati un aluat de tarta. Apoi, am dat prin razatoarea mare 3 dovlecei, dupa care i-am saltat in tigaie cu un pic de ulei de masline, sare si un catel de usturoi zdrobit. Lasati sa se raceasca si sa se scurga intr-o strecutratoare (de zeama lasata ). Am batut oula si smantana (la ochi) , am adaugat sare, piper si piment in pudra. Am adaugat dovleceii, am amestecat bine, am turnat peste foaie (foietaj). Am taiat rondele de branza de capra, rosioare jumatati si o mana de seminte de pin si am dat la cuptor. Un deliciu!


Pofta buna! Reteta Tarta cu dovlecei branza de capra a fost propusa de stella pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...