Tarta cu legume

Tarta cu legume este o reteta pe care o gasiti pe culinar.ro, printre multe alte retete cu legume, gustoase si foarte apreciate. Tarta cu legume se prepara din aluat si multe legume.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 60 gr unt
  • 200 ml apa
  • 1 cubulet drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 ciuperci
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 50 gr masline
  • 3 catei usturoi
  • 3 oua
  • 150 gr telemea
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 30 de minute la loc cald. Separat, se caleste ceapa toacata marunt in unt incins, apoi se adauga ciupercile feliate, dovlecelul taiat cubulete, ardeii taiati fasii si se caleste in continuare pana scade zeama. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se tapeteaza o forma rotunda de placinta, lasand sa cada peste marginea formei, aluatul in plus. Se condimenteaza legumele calite, apoi se amesteca cu maslinele feliate, patrunjelul tocat, ouale, usturoiul zdrobit si bucatelele de telemea. Se toarna compozitia in forma, se acopera pe jumatate cu foaia de placinta ramasa in plus, se unge cu unt, apoi se introduce in cuptorul incins, cca 50 de minute.


Tarta se serveste calda.
Alte retete:
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chec cu nuca si ciocolata

Un chec delicios cu nuca prajita si multa ciocolata

Chec cu nuca si ciocolata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca