Pentru telina cu sos de smantana telina radacina se curata, se spala si se taie felii subtiri, care se introduc 10-15 minute in apa rece. Telina se inabusa in margarina.
Pentru telina cu sos de smantana telina radacina se curata, se spala si se taie felii subtiri, care se introduc 10-15 minute in apa rece. telina se inabusa in 70 g margarina cu 100 ml apa, se adauga sare, apa fiarta si se fierbe 10 minute. Faina se dizolva in 100 ml lapte, se inabusa in 50 g margarina si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari. Se adauga si restul de lapte, smantana si se continua fierberea. Sosul obtinut se strecoara si se toarna peste feliile de telina; totul se fierbe cca 10 minute.
Telina cu sos de smantana se serveste calda.
Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...
Briose aperitivOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj