Tocana de ceapa cu mamaliguta

Tocana de ceapa cu mamaliguta este o mancare delicoasa si satioasa, excelenta pentru pranz.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 4-5 cepe mari (500-600 g)
  • 100 ml ulei
  • 1/2 lingurita cu boia dulce sau pasta de ardei
  • 1-2 linguri suc de rosii sau citeva picaturi de otet
  • un varf de lingurita cu piper macinat
  • 1-2 catei de usturoi.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Ceapa curatata se pune intr-un vas cu apa rece ca sa-i anihileze iuteala, pana cand se termina de taiat. Se taie solzisori si se pune intr-o cratita cu tot uleiul si o lingurita cu sare (care va extrage apa din ceapa, sa se inmoaie mai repede), circa 15 minute, amestecand des. La sfarsit, cand a devenit translucida (semn ca a scazut apa), se pune boiaua sau pasta de rosii, amestecandu-se de 3-4 ori; se adauga si sucul de rosii, piperul si usturoiul (facultativ), potrivindu-se gustul cu sare si cu putin otet.

In acest timp, se pregateste si mamaliguta putin mai vartoasa (250 g malai la 1 l apa). Cu o lingura de supa,
inmuiata in grasimea de ceapa, se ia din mamaliguta cate o galusca (cat lingura), se rostogoleste prin ceapa, apoi se aseaza intr-o cratita cu o parte din ceapa; astfel se procedeaza si cu restul de mamaliga, cat este necesar.


Tocana se tine putin la cuptor sa fie mai calda si se serveste cu zeama de varza sau cu salata de varza acra.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca